Conceptontwikkeling

Eigenlijk staat of valt succes met een goed concept. Niet op zichzelf staand natuurlijk, maar als we om ons heen kijken zijn de krachtige concepten unaniem succesvol. Om power in een concept te krijgen moet alles kloppen. Het creatief concept ademt merkidentiteit, raakt de doelgroep en zorgt voor reactie. Strategie is commercieel de basis maar conceptontwikkeling maakt dingen zichtbaar. Beeldbepaling, copy, vormgeving, psychologie en creativiteit. Alles valt op zijn plek.

Is het magie?

We weten het soms zelf niet, maar als we met conceptontwikkeling bezig zijn gebeurt er altijd iets bijzonders. Dingen gaan ‘uit de lucht vallen’, ‘opborrelen’ of ‘ontstaan’. Wat we wel weten is dat we grondig te werk gaan met die schijnbaar spirituele happening. Uren van onderzoeken, toetsen, testen, letters, beelden, proeven, zoeken, schetsen, formuleren, schrappen, opnieuw beginnen, uitwerken en doorgaan totdat het allemaal klopt. Conceptontwikkeling heeft echt niets te maken met het hebben van een ‘leuk’ idee. Het is een ambachtelijk vak en de resultaten bij Z21 onderscheiden ons echt van anderen. Dat tonen de pitches die we winnen namelijk aan.

De kracht van de briefing

Elk conceptontwikkelingstraject begint met een briefing die aan duidelijkheid niets te wensen overlaat. Om die briefing te kunnen maken analyseren we en zorgen we ervoor dat de uitgangspunten kristalhelder zijn. De commerciële doelstellingen, de achtergrond en aanleiding, de doelgroepen en de beoogde effecten. Alles staat helder op papier voordat we beginnen. De hoofden moeten fris en schoon zijn en de focus is ongekend sterk. We duiken geconcentreerd onder en komen weer boven als de klus geklaard is. Ontspannen, tevreden en verwachtingsvol. Soms met een baard van enkele dagen...

En dan... de presentatie

De presentatie is het moment waarop we elkaar écht leren kennen. Geen woorden meer, maar daden. Uw bedrijf, ons werk, de gezamenlijke inspanning en de weg naar resultaat ligt voor ons. Zichtbaar, tastbaar en klaar om verder ingevuld te worden. Het ei is gelegd en vanaf dit moment komt onze pragmatische kant naar voren. De uitvoering en de productie.