Case: Creall

Het merk Creall® is al meer dan 50 jaar en in meer dan 45 landen een begrip binnen de educatieve en hobby sector. Een team van 45 enthousiaste medewerkers werkt dagelijks aan de ontwikkeling, productie en levering van nieuwe producten waarbij inspiratie, kwaliteit en veiligheid voorop staan.

'Leren met je handen'

Als onderdeel van de merkactivatie en herpositionering ontwikkelden we als eerste een integraal concept voor de productgroep klei. Daarbij hebben we na een aantal intensieve sessies een commerciële strategie en een marketingplan geschreven. Hierdoor werden de noodzakelijke vervolgstappen helder en konden we van start gaan met de conceptontwikkeling. Het centrale thema is daarbij ‘Leren met je handen’.

Van strategie naar uitvoering

Het creatief concept maakt zichtbaar wat Creall zelf al voelde: een actief A-merk dat topkwaliteit levert en in alles inhoudelijke meerwaarde ademt. We spuien ideeën en schetsen net zolang, totdat het concept staat als een huis. Van verpakkingslijn, tot website, van educatieve activiteitenkaarten tot internationale brochure. Met het creatief concept worden de basislijnen van een compleet nieuwe aanpak zichtbaar. Tot groot genoegen...

Zichtbare merkactivatie

What you see is what you get. Een prachtig plan geeft het management houvast, maar in de praktische uitvoering is waar het gebeurt. Z21 bedenkt, creeërt en voert uit. Dit betekent dat plannen snel realiteit worden. Elke keer weer voelen we verwondering als de stap van strategie naar praktijk snel en soepel genomen wordt. De grote kracht van creatieve beelddenkers, die graag zelf de handen uit de mouwen steken. Hieronder het vergelijk tussen de oude en de nieuwe verpakking.

Verpakkingsconcept

Krachtige branding is lange lijnen consistent doortrekken. Dat kunnen we. Voor Creall betekende dit een complete restyling van alle verpakkingen in de productgroep ‘modelleermateriaal’. Doelstelling: kwaliteit uitstralen, waarbij verschillende culturen, landen en doelgroepen dezelfde beleving hebben.

Doorschakelen

De succesvolle herpositionering van de productgroep klei smaakte naar meer. Het assortiment Acrylverven kreeg eveneens een complete restyling. Passend binnen de strategie van moedermerk Creall ontwikkelden we een verpakkingsconcept en de nodige marketingmaterialen. Daarmee is Creall Studio Acrylics in één klap een concurrerende speler op de internationale markt voor kunstmaterialen geworden.

Internationaal online platform

Om alle respons in goede banen te leiden en om de sales een boost te geven ontwikkelden we een uitgebreid online platform, in meerdere talen. Op de speciale ‘kleiwebsites’ vinden gebruikers educatieve activiteitenkaarten, product- en achtergrondinformatie, vele kleivoorbeelden en links naar de uitgebreide YouTube kanalen per productsoort. Aan inspiratie geen gebrek!

Internationale catalogus

Goed informeren is landen in je markt. Maar dan wel stijlvol, effectief en to the point. Hoe leg je een omvangrijk educatief concept uit? Te beginnen door de ontwikkeling van een heldere, internationaal bruikbare catalogus. Met daarin alles over hersenrijping, stimulering van de motoriek en didactiek. In begrijpelijke taal en met een duidelijke call-to-action om respons te genereren. En niet te vergeten een compleet overzicht van alle bijbehorende producten!

Email marketing

Om de traffic op het online platform een boost te geven en om de merkactivatie crossmediaal te communiceren hebben we E-mail marketing ingezet. E-mail marketing is een van de best scorende marketingmiddelen van dit moment en een perfect middel om je doel te bereiken. Duizenden leerkrachten downloaden nu de educatieve activiteitenkaarten en weten de weg naar de Creall-producten te vinden. De respons is ver boven het gemiddelde!

Social media

Z21 beheert het volledige pakket social media voor Creall. Het structurele karakter bepaalt het succes daarbij. We richtten per productsoort een YouTube kanaal in en dirigeren het traffic naar de juiste plekken. Facebook, Twitter, YouTube, Google+, Instagram of Pinterest, met de totaalaanpak van Z21 zorgen we voor een actieve aanpak op social media en voor een structureel groeiende community. Social media zijn daarmee een onmisbaar onderdeel van een succesvolle marketingmix geworden.

Branded content

Een community bouw je alleen als je online aanwezigheid inspireert en boeit. Daarom maakten we in eigen huis maar liefst 50 verschillende YouTube video’s volgens een vast format. We rubriceerden de verschillende films naar moeilijkheidsgraad en naar productsoort, zodat zowel de beginnende als de gevorderde kleier altijd geïnspireerd is. Branded content zoals het bedoelt is...

Educatieve activiteitenkaarten

Onderdeel van alle ‘branded content’ zijn educatieve activiteitenkaarten voor op school. Oplopend in moeilijkheidsgraad en met gebruik van alle kleisoorten die Creall levert. Leerkrachten over de hele wereld kunnen deze kaarten gratis downloaden en in de klas inzetten. Zo brengen we het ‘Leren met je handen’ én natuurlijk het merk Creall op een verantwoorde manier in de klas.

Huisstijl ontwikkeling en bewaking

Als organisatie wil je een zo goed mogelijke indruk maken bij je doelgroep(en). Je wilt een beeld dat past bij je imago. Een goede uitstraling in de vorm van een huisstijl is daarbij van belang. Z21 ontwierp voor Creall een geheel nieuwe huisstijl dat de identiteit van het merk uitstraalt.